Fantagio’nun Potansiyel Olarak Yönetim Yasaları İhlali Sebebiyle Soruşturulması


Edaily haber bültenine göre, Fantagio'nun eğlence sektörü yönetim yasalarına uyup uymadığı inceleniyor. Anonim bir kaynak, Kore Eğlence Yönetimi Derneği'nin (CEMA) halihazırda koşulların yerine getirilmesi ve takip tedbirlerinin alınmasıyla ilgili olarak ajanstan yanıt beklediğini belirtti. 90 gün içerisinde cevap verilmesi zorunlu. CEMA'dan bir kaynak "Gerçekleri doğrulamak ve öneriler hakkında Fantagio şirket üyeleri ile şu an kontroller yapıyoruz." dedi.

Kamu Kültürü ve Sanat Endüstrisi'nin Gelişimi Hakkındaki Kanunun 26. Maddesi şu şartları belirtmekte: 

1. Kamu kültürü ve sanat alanında çalışmayı planlayanlar Kültür Bakanlığı tarafından kayıt altına alınmalıdır. Bu koşullar başlangıçta kayıtlı olan durumlar değiştiğinde de geçerlidir.

2. Madde 1'de listelenenlerden farklı bir yöntemle kayıt olmaya çalışanlar aşağıdaki şartlara uymalıdır:
Aşağıdaki kategorilerden birini yerine getirmek zorunludur. Ancak, eğer bir kurumsanız, birden fazla yönetim kurulu üyesi için uygulanmalıdır: 
A. Kamu kültürü ve sanat planlama endüstrisinde en az 2 yıllık deneyim. 
B. Spor, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen ve belirlenen kamu kültürü ve sanat planlaması çalışmaları ile ilgili eksiksiz bir müfredat.

Fantagio ile ilgili mevcut sorun, şirketin en büyük hissedarı JC Grup'un, eski CEO Na Byeong Jun'u görevden alması ve Ocak ayında şirketten ayrılmasına neden olması. Soruşturma ile JC Group'un yukarıdaki şartları Fantagio'nun kalan yönetim kurulu üyeleriyle karşılayıp karşılamadığı kontrol edilecek.

Son zamanlarda, aktris Kang Han Na ve birkaç aktörün Fantagio'dan ayrılma niyetinde olduğu rapor edildi. Bünyesinde onaylı yönetim kurulu üyeleri bulundurmada başarısız olduğundan şirketin şu an gayri meşru olarak çalışıyor olabileceği vurgulanıyor.

Daha önce, CEMA'nın etiklerini, ödüllerini ve cezalarını belirleyen komitesi, çaylak bir aktrisin şirketi ile olan sözleşmesini feshetmesini içeren farklı bir davayı da araştırmıştı. Soruşturmada şirketin izinsiz bir iş yaptığı belirlendi ve aktrisin sözleşmesinin iptal edildiği duyuruldu. Bu davanın kararları, Fantagio'nun davasının sonuçlarını etkileyebilir. Fantagio'nun borsaya kayıtlı bir şirket olması sebebiyle, diğer önlemlerin yanı sıra borsada yaptırım uygulanması büyük olasılık. 

Fantagio şu anda ASTRO, Weki Meki, Hello Venus, 5URPRISE, Wanna One'dan Ong Seong Woo ve daha pek çok ünlüye ev sahipliği yapıyor. 


2009 yılında Jang Ja Yeon’un zorla fuhuş davalarını takiben, 2014 yılında kamu kültürü ve sanat endüstrisinde 'çalışmakla' ilgili yasalar oluşturuldu. Kültür, Spor, Turizm Bakanlığı ve CEMA, geleceği parlak ünlü ve sanatçıları korumak için, yaşa dışı işlerin ardından gözetimleri artırdı.

Eng: Soompi
Eng-Tur: ASTRO Turkey

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Grup Hakkında Bilgi

ASTRO'nun Bu Güne Kadar Yayınladığı Şarkılar Listesi