ASTRO FanCafe'de Gezinme

(Güncel değildir.)

Anasayfaya girdiğinizi var sayıyorum ve anlatmaya başlıyorum.

---

Eğer oturum açtıysanız, zaten sol tarafta aşağıya doğru uzayan bölümde linkleri ve başlıkları göreceksiniz.


'Telepathy' kısmı sizin ASTRO ile doğrudan iletişime geçme yerinizdir. FROM. ASTRO ve TO. ASTRO olmak üzere 2 kısmı vardır.

FROM. ASTRO: ASTRO üyelerinin yazdığı yazıların olduğu kısım. Üyelerin kendisi tarafından açılmış bu konulara yorum yapabilirsin fakat buraya konu yazamazsın çünkü bu bölümde konu açma izni sadece ASTRO üyelerinde var.





TO. ASTRO: Burası işte asıl konu. Buraya hayranlar tarafından açılmış konuları herkes görebilir ve okuyabilir fakat kimse yorum yapamaz. Sadece ASTRO ile konuşmak için açılmış bir yer yani.

Buraya nasıl konu açılacağına gelirsek...



En üstte sol taraftaki kalemi gördünüz değil mi? Ona tıklayın.


Karşınıza böyle bir sayfa çıkacak. Şimdi seçmeniz için iki yer var.



Eğer yazdığınız yazının bildirimi bütün üyelere gitsin, hepsi de görsün istiyorsanız açık olan yerde To. ASTRO'yu seçin. Ama bir üyeye ithafen yazıyorsanız resimde açık duran kısımdan istediğiniz üyeyi seçin. Üstten alta doğru:

- ASTRO
- MJ
- Rocky
- Moonbin
- Yoon Sanha
- JinJin
- Cha Eunwoo

Üyeyi de seçtikten sonra alttaki ilk yere istediğiniz başlığı yazın. Büyük alandaki yerler de zaten mesajınızı yazmak için. Fontları değiştirme, boyutları ayarlama olayları filan zaten klasik forum olayları ama siz sorunuz olursa yine de sorabilirsiniz.

---



Telepathy kısmını bitirdik geldik 'Talk' kısmına. Şimdi bu talk kısmı yine üyelerin gördüğü, hayranların gördüğü bir yer. Tek farkı ise hayranların da cevap verebilmeleri. Herkese açık bir konu yani.

무한응원: Bu bölüme duvar da denilebilir. Herkesin böyle günlük şeyler yazdığı bir yer. Konu gibi değil de daha çok duvar mesajları işte.



Bu arkadaş heyecan yapmış galiba. Dur bakayım ne yazmış. "Siz bizim sonsuz yıldızlarımızsınız, ASTRO". Güzelmiş. Evet. Diğer konuya geçelim.

자유수다: Bakın arkadaşlar. ASTRO'yu filan boş verin mesajlara çok cevap vermiyorlar zaten ama ASIL PARTİ BURADA KOPUYOR. 





Bu bölüm hayranların konu açtığı ve herkesin cevap verdiği, yorumların havada uçuştuğu, milletin kahkaha krizlerine girdiği, arada sırada tartıştığı, ASTRO'nun imza günlerine gidip resimlerini paylaştığı, böyle sıkıcı şehrin çılgın gençlerinin bir araya toplanıp parti verdiği ara sokaklara benzeyen bir yer.

Burada konu açıp, açılan konulara yorumlar yazabilirsiniz.

Konu açmayı anlatmıyorum zaten aynı şeyler, sadece üye seçme yeri yok onun dışında her şey aynı.

---

Ve işte geldik ASTRO Turkey adminleri olarak en çok kullandığımız yere.



'Data' bölümü. İçerisinde resim ve videoların bulunduğu bütün konuların bir arada toplandığı yer.

Data kısmı 3 yerden oluşuyor fakat siz ilk ikisini bilseniz yeter.


사진자료: Resimli konuların olduğu yer.




영상자료: Videolu konuların olduğu yer.




---

En alttaki bu kısımdan da arama çubuğunu ve kimlerin fancafede açık olduğunu görebileceğiniz kısmı görebilirsiniz. En üstte ben varım eheh.

---

Geldik gelen kutusu, profil ayarları vb. yerlere.

Kullanıcı adınızın sağındaki işaretli yere tıklarsanız profil ayarlarına gidersiniz.




Buradan kullanıcı adınızı, profil fotoğrafınızı filan değiştirebilirsiniz.

--

Yine işaretlediğim yere giderseniz bu sefer gelen kutunuza gitmiş olursunuz. Buradan da fancafedeki diğer hayranlara özel mesaj atabilirsiniz. Ben 'zaten okumuyorlar' diye gaza gelip Minhyuk'a 'Saçlarından bir tel aldım, haberin var mı? Yar yar?' gibisinden türkü sözleri yazmıştım. Ve okumuştu. Güzel günlerdi be.





Sonra da kendimden utanıp 'uğağıaafasf' gibisinden sesler eşliğinde mesajları silip hiç bir şey olmamış gibi Buse adminle konuşmaya devam etmiştim. Aha bu da kanıtıdır:

--

Arkadaşlar benden bu kadar. Sorunuz ve ya atladığım bir yer olursa yazmaktan çekinmeyin lütfen. İyi günler.









Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Grup Hakkında Bilgi

ASTRO'nun Bu Güne Kadar Yayınladığı Şarkılar Listesi