Fansitelerin Rest Vermesinin Ardındaki Olaylarla İlgili Açıklama

Fansiteleri ve Fantagio arasındaki gerginliğin detayları gün yüzüne çıktı. Astro'nun sergiyi ziyareti aslında fansitelerin rest verme sebepleri değil, bardağı taşıran son damlaymış. Sadece fansiteler rest verip Fantagio'yu boykot etmiyormuş, birçok 'normal' Koreli Aroha da Fantagio hakkında şikayetçiymiş. Şimdi olaylara tek tek bakalım;

1) Japonya konserinden önce lightstickler ve sloganlar tükenmesine rağmen Fantagio stokları yenilememiş. Fanlar bunu dile getirmelerine rağmen Fantagio tarafından herhangi bir cevap alamamışlar. Hatta Astro Always You'nun fanchantini söyledikleri bir VLive yayını yaparken Arohalar'ın bu konu hakkında yorumlar yazmasına şaşırmışlar. M! Countdown çekimlerinde Astro'ya lightstick veya sloganları olmadan tezahürat yaptıkları için üzgün hisseden Arohalar bile olmuş.

2) Fotoğraf sergisinin bilet satışlarında da problemler çıkmış. Soundwave Fantagio'yu suçlarken Fantagio Soundwave'i suçlamış. Soundwave, ödeme sürecinin uzaması hakkında açıklama yapılmasını isteyen hayranların biletlerini iptal etmiş.

3) Fantagio (yine) 7 turu olan sergi için yetersiz ürün üretmiş ve ilk turda bütün ürünler tükenmiş. Böylece diğer günler gelen hayranlar ürün alamamışlar. Daha ilk günden böyle olmuş ve ürünlerin tükenip stokların yenilenmemesi problem olmayı sürdürmüş.

4) Sergide TV monitörlerinin çalışmaması gibi teknik arızaları fanlar dile getirdiklerinde çalışanlar bu arızaları düzeltmemişler. Yine Soundwave ve Fantagio suçu birbirlerinin üzerine atmışlar.

5) Sergi devam ettikçe özel ürünler eklenmiş. Bu durum sergiyi önceden ziyaret eden hayranları bir müşteri olarak kandırılmış hissettirip sinirlendirmiş. Birden daha hayranlar normal ürünleri satın alamazken imzalı ürünler satışa çıkmış.

6) Soundwave çalışanları 2 ürünü 40,000₩'a satın alabilirken hayranlar tek bir ürüne 50,000₩ ödemişler. Fantagio bu durumun doğru olmadığını özür mektubunda dile getirmişti.

7) Astro'nun yeni fan menajerinin eski 24K sasaengi olduğundan şüpheleniliyor. Hatırlarsanız Weki Meki'nin de eski menajeri I.O.I zamanlarında Doyeon'un sasaengiydi. Fantagio hayranlar bu durumu belirttiklerinde bir açıklama yapmamış fakat menajer değişmiş. Arohalar bunun için de bir açıklama bekliyorlar.

8) Fantagio yine hayranların duyurulmamış programlara gitmelerinin yasak olduğu hakkında 23 Ağustos'ta bir açıklama yapmış.

9) 24 Ağustos'ta Astro sergiyi sürpriz bir şekilde ziyaret etti fakat ne hikmetse büyük fansiteleri bundan haberdardı. Hayranlar onların sasaeng olduklarını iddia ediyor. Bazıları neredeyse Astro'nun olduğu bütün etkinliklere gidiyor. Bazı hayranlar Fantagio'nun ikiyüzlü olduğunu, hayranların duyurulmamış programlara gitmelerinin yasak olduğunu duyurduklarının sonraki günü sasaenglerin onları sergiye kadar takip ettiklerini söylüyor.

10) Astro sergideyken 2. kata çıkmak yasaktı fakat Moonbin'in bir fansitesi 2. kata çıkıp çok yakından Moonbin'in fotoğraflarını çekebilmişti. Fanlar bu fansite sahibinin bir çalışana Moonbin'in nerede olduğunu sorup 2. katta olduğu cevabını aldığını duyduklarını söylüyorlar. Fanlar bunu kesinlikle profesyonelce bulmuyor ve açıklama bekliyorlar.

11) Bir fan bu olaylar hakkında açıklama istediğini fancafeye yazınca seviyesi düşürülmüş. Fan bunun gerçekliğini kanıtlamış. Fantagio bir açıklama yapmak yerine fanın seviyesini düşürerek ne kadar profesyonel olmadığını bir kez daha kanıtlıyor.

Bu sebeplerden dolayı Koreli Arohalar Fantagio'ya sinirlenip boykot etme kararı almışlar. Sebep yalnızca Astro'nun sürpriz ziyareti değil, Fantagio'nun sergi boyunca profesyonel olamaması, haksızlık yapmasıymış (işin içindekilere indirim yapılması, sasaenglere üyelere yaklaşmaları için yardım edilmesi vb.) .
©️bipohmyastronf
Eng-Tr: ASTRO Turkey

Bu olaylar yüzünden K-Arohalar'ın sinirlenmeleri gayet normal, kim olursa olsun zaten sinirlenir bu durumlara. Fakat o gün Astro'nun sergiye gitmek için ne kadar heyecanlı olduklarını tweetlerinden gördük ve hissettik. Düşünün bir; Astro ilk kez fotoğraf sergisi açmış ve bunu görmeye gidiyorlar. Oradaki Arohalar ile buluşmak için de heyecanlılar. Sergiyi çok beğenip eve döndüklerinde bir de bakıyorlar ki 33 fansite rest vermiş (eminiz ki bunları görmüşlerdir, bunlarla ilgili bir tweet Astro'nun resmi Twitter hesaplarından beğenilmişti). Muhakkak kötü hissetmişlerdir bu durumda. Fantagio'yu boykot edeyim derken Astro'yu tabiri caizse yüzüstü bırakmak ne kadar doğru bilemiyoruz. Umarız Fantagio bu konularla ilgili açıklamalar yapar ve rest veren fansitelerin sinirleri yatışır, ASTRO’yu desteklemeye devam ederler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Grup Hakkında Bilgi

ASTRO'nun Bu Güne Kadar Yayınladığı Şarkılar Listesi